Woonzorgcentrum Delfshove

Woonzorgcentrum Delfshove
3.5

Delfshove
Vorrinkplein 99
2624 DS Delft
Tel: 015-2569310
Email: clientenservice@pietervanforeest.nl
Website: http://pietervanforeest.nl/wonen-zorg/woonzorgcentra/delfshove/
Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.
P1020590
Hoog gespannen verwachtingen bij de Dames
Twee hotelkamers op locatie en eens Spaans zorghotel aanbod
Maandelijks roze ouderensalon
Moestuin in nabijgelegen tuin voor ouderen
De buiten en binnen entree
Pieters Gasterij verschuilt zich
Schaaltje met roomboter koekjes bij het buffet
Geen George Cloony koffiekwaliteit
Plint naar woonwijk heeft veel ongebruikte potentie
Gouden keurmerken kunnen hun glans verliezen

Delfshove: de dames THe zien graag meer  ‘t’  gevoel

Hoog gespannen verwachtingen bij de Dames
What’s in a name. Taalpuristen als we zijn kunnen we tijdens onze lange autoritten een aardig robbertje stechelen over hoe je iets schrijft. Bij Delfshove draait het om de letter t. Delfshove ligt in Delft en dan lijkt Delftshove een juistere naam. Maar dat hebben we dus helemaal mis. Het zelfde kun je natuurlijk voor de missende n in Delfshove zeggen. We laten het maar rusten en concentreren ons op de zorgvisite.
Daar hebben we hooggespannen verwachtingen van. Al eerder waren we onder de indruk van de 9 gouden Perspekt keurmerken, die de hele Pieter van Foreest zorgorganisatie op haar erelijst heeft, en waarover we bij de zorgvisite over De Bieslandhof  schreven. Bij Delfshove, ook gelardeerd met een Gouden Keurmerk in 2011 verwachten we helemaal het summum. Als je Verpleeg- en verzorgingshuizen namelijk googled op Zorgkaart Nederland steekt Delfshove met een gemiddelde 7.3 score boven de andere Pieter van Foreest locaties uit. Ter vergelijking, De Bieslandhof uit de vorige zorgvisite en ook onderdeel van Pieter van Foreest krijgt gemiddeld een 6.7 als rapportcijfer van Zorgkaart Nederland.

Twee hotelkamers op locatie én een Spaans zorghotel aanbod
Delfshove levert verzorgingshuiszorg, groepsverzorging voor mensen met dementie, groepsbegeleiding, kortdurende opnamen en een hospice. Het biedt 96 eenpersoons appartementen, 9 tweepersoons appartementen, 4 kamers voor kortdurende opname en 2 hotelkamers. Naar die laatste twee zijn we natuurlijk benieuwd, evenwel niets in Delfshove trekt daarop de aandacht. Het zullen vast geen full dressed hotelkamers zijn, maar waarschijnlijk kamers die vroeger wijkziekenboeg werden genoemd om even bij te komen na een ziekenhuisopname of als thuis de ziekte teveel is.
Het hopspice ligt op de 6e verdieping. Het valt ons meteen op: een heerlijk ingericht groot dakterras met mooi gespannen witte zeilen tegen de zon.
P1020585
Pieter Van Foreest heeft ook een zorghotel in Spanje ‘Ciudad Patricia’. Hm, de dames op zorgvisite naar de Spaanse zon. Een heerlijk vooruitzicht, maar natuurlijk vooral voor ouderen om er gebruik van te kunnen maken.
 
Maandelijks roze ouderensalon
Naast de hoge score zijn we ook in Delfshove geïnteresseerd vanwege de maandelijkse roze ouderensalon. TIP VAN HET HUIS Meerdere zorgvisites lezers hebben ons gevraagd bij onze bezoeken ook hier op te letten. Welnu hier in Delfshove is dat goed opgepakt, ook al hebben wij de salon niet in de praktijk kunnen meemaken.

Moestuin in nabijgelegen tuin voor ouderen
De wijk waarin Delfshove staat, is mooi omschreven op de Pieter van Foreest site:
Een multiculturele buurt. Eén van de dames, gepokt en gemazeld in het stedelijke vernieuwings- en achterstandwijken beleid kent de wijk als een zogenaamde Vogelaarwijk. Mooier kunnen we het niet maken en het is ook meteen de sfeer die de saaie woonblokken oproept. Evenwel mooie nieuwbouw rukt op tussen de grijs betonnen jaren zeventig flats, maar tot een eenheid in beleving leidt het bij ons niet.
Delfshove heeft in zijn gebouwde omgeving dezelfde combinatie: het is een combinatie van drie gebouwen uit verschillende decennia, waarbij het allernieuwste Torengebouw er fier bovenuitsteekt en zich manifesteert.
P1020588
Dat gebouw bestaat uit, veronderstellen wij, fraaie nieuwbouwappartementen waar ouderen zowel zelfstandig wonen als gebruik kunnen maken van faciliteiten die Delfshove biedt.
Het winkelcentrum moet op loopafstand liggen. Wij zien het niet, noch de aanduiding ernaartoe en het is zo’n beestenweer dat we het gewoon op Pieters woord geloven. Dat geldt ook voor het groene zoom/park dat de Poptahof moet zijn en waar een moestuin in is voor ouderen. TIP VAN HET HUIS Een fijn vooruitzicht, maar wij laten het voor wat het is, bang zijnde dat het groente en fruit ons deze dag om de oren zal vliegen.

De buiten en binnen entree
De entree buiten is gewoon goed en keurig onderhouden.
P1020598
De ‘reclame’ wat je binnen allemaal aantreft mag wat ons betreft wel uitnodigender. De receptie/ annex balie is fijn rond en van een goede hoogte, waardoor er meteen contact gemaakt wordt. In de ‘centrale’ hal is veel ruimte om je even te verpozen, maar veel om te verpozen is er nu ook weer niet. Wel ziet het er allemaal keurig en onderhouden uit. We zien apart gesitueerd een winkeltje; het is nu dicht en alleen ‘s morgens open. We herhalen onze ZORGVISITE TIP Combineer winkel functie in ieder geval met receptie/ontvangst functie c.q. grand café/restaurant functie om zo de openingstijden groter te maken.
De receptionist/gastheer achter de balie heeft geen informatiemateriaal voor ons beschikbaar. We zien achter de balie wel een vak met daarop nieuwe bewoners informatie, maar die krijgen we niet los. Onze tante moet het nog even doen met onze mondelinge indrukken.
Er is geen apart welkomstbord op de balie of een introductie van de gastheer/gastvrouw. Ook deze ZORGVISTE TIP herhalen we hier nog maar weer eens.

Pieters Gasterij verschuilt zich
We gaan stante pede naar Pieters Gasterij, een uitbouw op de hoek van Delfshove. We hebben er hoge verwachtingen van gelet op de uitstraling van het Pieters Gasterij concept op de website: sinds 2004 een nieuw concept binnen de Pieter van Foreest zorgorganisatie op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. We komen eerlijk gezegd hier bij Delfshove wel wat bedrogen uit.
Van buiten hadden we het al bekeken en ons erover verbaasd waarom hier geen terras bij is, of een duiding van wat er te doen en te verkrijgen is. Geen deur naar buiten en als die er zou zijn kom je op onbestemd gebied, met weer van die ‘gezellige’ gemeentebegroeiing.
P1020599
Heel jammer dat juist deze hoek, die zo goed ligt in relatie tot de buitenwereld niet gebruikt wordt om aan te geven. ‘Joehoe, hier ben ik Pieters Gasterij. Hartelijk welkom!’ Kom op Pieter, je bent toch niet verlegen?
 
Schaaltje met roomboter koekjes bij het buffet
Een aantal tafeltjes zijn bezet; duidelijk ook met nog vitale ouderen, die het zich hier gezellig maken. Ook deze ruimte is weer keurig, maar komt te functioneel over. We zien wel een open kast gevuld met spelletjes en een podium, zodat de ruimte multifunctioneel kan worden gebruikt. We hebben onze lunch bij De Bieslandhof zo ingesteld dat we hier in Delfshove nog een gaatje over hebben voor een lekker gebakje. We vinden jammer genoeg de hond in de pot. De alleraardigste mevrouw achter het buffet heeft weinig in de aanbieding op dit namiddag uur. Om vier uur sluit de tent en snacks kunnen niet meer gemaakt worden. En in de vooringepakte plakjes cake hebben we geen zin. Mevrouw  vertelt ons dat er plannen zijn in het buffet een kookeiland te maken.

Geen George Cloony koffiekwaliteit
We houden het bij een kopje koffie, waar we -en dat is echt vriendelijk- van het schaaltje op het buffet wel een lekker roomboterkoekje erbij kunnen pakken. De koffie -ligt dat ook aan het tijdstip?- is wel van de soort die je vaker proeft in woonzorgcentra. We kijken eens goed naar de machine: een automaat van Douwe Egberts. Is die wel goed schoongemaakt? Want de koffie eruit, ook al is het geen George Cloony kwaliteit, kan best prima smaken. Maar nu helaas niet.

Plint naar woonwijk heeft veel ongebruikte potentie
We dwalen verder door de gangen. We fantaseren zelf waar we ons zo af en toe bevinden. Een ZORGVISTE TIP om de bewegwijzering en het oriëntatiegevoel te verbeteren kan hier geen kwaad.
We beginnen beneden. Wat is er toch veel ruimte, maar wie weet wat er is? Een wasserette duikt in een schoort niemandsland op. Een technische ruimte staat vol met apparatuur, waarbij we mijmeren: Wat zonde dat niet net als bij het Burgeren Gasthuis deze hele ruimte of wellicht meer in die plint gebombardeerd wordt tot hobbycentrum en zo hobby’s van (buurt-)bewoners en kwaliteiten van medewerkers c.q. vrijwilligers gecombineerd kunnen worden. ZORGVISITE TIP

De 6 woonetages zijn goed onderhouden en zien er keurig en fleurig uit. Het is altijd fijn als de galerij aan een straatkant is. De lichtinval en contact met de buitenwereld is het eerste wat er door ontstaat.
P1020597 P1020594
We vinden ook de balkons bij de appartementen een pluspunt.
P1020595

Gouden keurmerken kunnen hun glans verliezen
Het Gouden keurmerk dat Delfshove in 2011 van Perspekt heeft ontvangen geldt voor drie jaar. Na de donkere dagen van november is het al snel 2014. Wij denken dat Delfshove  tempo moet maken. Voor goud van de Dames THe is er voor Delfshove meer werk aan de winkel. De locatiemanager Trees Wolfenbuttel wier naam wij op de website tegenkomen TIP van het HUIS, hetgeen wij altijd zeer waarderen, is er vast voor in.
En als zowel de zorgvisite van De Bieslandhof en die van Delfshove met elkaar binnen Pieter van Foreest wordt besproken, kan dat leiden tot een geweldige spin-off.

Zorgkaart Nederland: 7.3 uit 22 recensies (laatste op 3 juli 2013)
Gastvrijheidszorg met sterren: geen waardering.

Copyright Dames THe/publicarea
Oktober 2013

2 Responses to “Woonzorgcentrum Delfshove”

 1. Zorgvisite schreef:

  Dank voor uw reactie. Fijn dat u met de aanbevelingen aan de slag gaat. Inderdaad heeft Delfshove het Perspekt gouden keurmerk, waarmee Delfshove verantwoorde zorg en/of dienstverlening biedt conform de branch specifieke eisen, een verantwoord ondernemer is en blijvend aan verbetering werkt.
  Goed dat u de ambitie heeft ook het Prezo keurmerk te gaan halen; een keurmerk waarmee de klantervaringen worden weegegeven. Wij zullen Prezo in Perspekt veranderen in de zorgvisite van Delfshove en van de Bieslandhof.
  Overigens geven wij de tip de tekst op de website van Pieter van Foreest op het punt van de keurmerken nog eens op duidelijkheid te bezien.

 2. Trees Wolffenbuttel schreef:

  Beste dames THE,

  Bedankt voor jullie bezoek en aanbevelingen. We zullen jullie tips ter harte nemen.
  Delfshove beschikt over een Perspekt gouden keurmerk in de zorg waar we natuurlijk erg trots op zijn. Het is echter iets anders van het PREZO Keurmerk. Deze hebben wij niet. In mei 2014 gaan we wel het keurmerk PREZO proberen te verkrijgen de voorbereidingen zijn gestart.

  Vriendelijke groet,
  Trees Wolffenbuttel
  Locatiemanager

Geef een antwoord