Wederzijdse belangen

Woonzorgcentrum Rijn en Vliet
Aaltje Noorderwierlaan 1
2324 KP Leiden
Tel.: 071-5793600
klantenservice@libertasleiden.nl
www.libertas.nl/rijnenvliet 

Wederzijdse belangen 

3,5 THe kopje  

We zetten de reeks bijzondere Zorgvisites door. Na de zeven Zorgvisites met gemengde gezelschappen die mogelijk werden gemaakt door respectievelijk het Jo Visser Fonds en Woonzorg Nederland, gaan we nu op stap met medewerkers vanuit de Facilicom Groupeen grote, zakelijke facilitaire dienstverlener onder meer in de zorg, op scholen, in kantoren, in de horeca en in hotels. Met bedrijven in bijvoorbeeld de schoonmaak, het sociaal domein, de beveiliging, de bouw …

Voor nu én voor de toekomst 

Woonzorgcentrum Wijndaelercentrum
Catharina van Rennesstraat 8
2551 GM Den Haag
Tel.: 070-7542333
info@florence.nl
www.florence.nl/wijndaelercentrum 

Voor nu én voor de toekomst 

3,5 THe kopjes 

Warming up 

We worden ontzettend hartelijk en persoonlijk ontvangen door een zeer gemotiveerd en gevarieerd gezelschap. We verklappen het maar alvast. Als we het over de ‘personal touch’ en de warme ontvangst hebben scoort het Wijndaelercentrum wat ons betreft direct vier THe kopjes.  

Voor de derde maal een Zorgvisite Plus, deze keer weer mede mogelijk gemaakt door het Jo Visser Fonds, met een gevarieerd gezelschap van binnen en buiten het 

Naar Liduina met andere ogen kijken

Laurens Luidina
Burg. De Villeneuvesingel 1
3055 AK Rotterdam
laurensentree@laurens.nl
Tel: 010-2112500
www.laurens.nl

Naar Liduina met andere ogen kijken

3,5 THe kopjes

Luidina is een locatie van Zorgorganisatie Laurens, een zorgorganisatie in Rotterdam en omstreken. Laurens heeft ruim 5000 medewerkers in dienst en levert zorg op 31 verpleeghuis locaties en daarnaast zorg thuis. Liduina heeft 112 bewonersplaatsen, als alle appartementen inclusief die voor echtparen bezet zijn. Liduina was voorheen een zorgcentrum opgericht in 1931 door de Franciscaner Zusters.

Liduina is nu een verpleeghuis voor bewoners zonder een BOPZ- indicatie. 85% van de bewoners heeft een vorm van dementie/alzheimer. Liduina is een overzichtelijke, middelgrote zorglocatie. Laurens Liduina heeft een karakteristieke ligging in de mooie deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Veel bewoners komen uit de directe omgeving en zijn hoger opgeleid. De huidige, sterk verouderde, locatie zal binnen enkele …

Plussen en minnen

Savelberg
Savelberghof 200
2805 RX Gouda
klantcontact@zorgpartners.nl 
Tel: 0182-723723
www.zorgpartners.nl/savelberg 

Savelberg is een actief en veelzijdig centrum in Gouda Noord met 148 appartementen voor ouderen met een zorgvraag en dementie. Savelberg maakt onderdeel uit van Zorgpartners Midden-Holland, een zorgorganisatie in het zogenoemde Groene Hart met 16 woonzorgcentra, wonen met begeleiding en thuiszorg. 

Plussen en minnen

IMG_8507

4 THe kopjes 

Tjonge, we kijken er wel even letterlijk tegenop. Een acht/negen etage hoge schoenendoos doemt op in een stedelijke vernieuwingswijk die haar wortels heeft in de jaren ’50/’60. En is het nu heus dat we geen enkel balkon zien? Dat vraagt om een gedegen Zorgvisite.

IMG_8476

Oudshoorn ‘revisited’: de nieuwe wijn is van echt goede kwaliteit

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn
tel: 0172-467000
www.verpleeghuisoudshoorn.nl
info@alrijne.nl
communicatie@alrijne.nl

Volg Oudshoorn via social media
Twitter: @oudshoorn_zorg
Facebook: /verpleeghuisoudshoorn

Oudshoorn ‘revisited’: de nieuwe wijn is van echt goede kwaliteit

4 1/2 THe kopje

IMG_6333

Als we in december 2010 op bezoek zijn bij verpleeghuis Oudshoorn is het huis deels afgebroken en ligt er een terrein braak om bebouwd te gaan worden. We waren destijds getroffen door de sfeer in het huis. We spraken de hoop uit “dat die sfeer ook in de nieuwbouw de boventoon gaat voeren en dat vooral ook de intimiteit die de oudbouw kenmerkt in de nieuwbouw gehandhaafd blijft.“ Oudshoorn was onze tweede zorgvisite van …

Een beetje op de kleintjes letten

Laurens De Elf Ranken
Middeldijkerplein 28
2993 DL Barendrecht
T:0180 55 55 00
F:0180 55 55 01
https://www.laurens.nl/voor-klanten/locaties/de-elf-ranken 

Een beetje op de kleintjes letten

4 THe kopjes

IMG_5982

We gaan naar De Elf Ranken in Barendrecht. Deze zorgvisite valt mooi te combineren met een afspraak in Dordrecht. Een architect is nieuwsgierig naar onze zorgvisite observaties en wij naar zijn ervaringen. We worden geweldig ontvangen in een vergaderkamer met fantastisch uitzicht over de Maas.

Als we de catalogus van het architectenbureau doorkijken zien we dat meerdere, door ons met een zorgvisite vereerde huizen, waaronder het gelouterde Boswijk in Vught van zijn hand zijn. En -werkelijk stomtoevallig- ook De Elf Ranken, dat begin 2014 in gebruik werd genomen.

Veel goeds om beter te maken

Hoge Veld
WoonZorgcentra Haaglanden
Laan van Wateringseveld 222
2548 CG Den Haag
Tel: 070 8901995
e-mail:hogeveld@wzh.nl
www.wzh.nl/hogeveld

Veel goeds om beter te maken

3 THe kopjes

We gaan met ons ‘oortje’ Ada vandaag op bezoek bij Hoge Veld om ons te oriënteren voor onze ‘tante’ die nu nog in het ziekenhuis ligt. Tante heeft een gezegende leeftijd, maar is alleenstaand en extra kwetsbaar na een valpartij. Tante stond altijd voor ons – ‘nichten’ – klaar. En nu willen wij het beste voor haar. Hoge Veld maakt onderdeel uit van de Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) groep. Najaar 2014 kreeg WZH het zwaar voor de kiezen met alle commotie rond de moeder van staatssecretaris Martin van Rijn, die in een ander verpleeghuis van WZH verblijft. Wij, dames THe, werden zelfs door Radio 1 benaderd om met de reporter in het kielzog het verpleeghuis van …

Goed bezig in Schoorwijck

WZH Schoorwijck
Onderdeel van WoonZorgcentra Haaglanden
Zaagmolenstraat 96, 2265 WZ Leidschendam
Tel: 070 756 2300
E-mail: schoorwijck@wzh.nl
www.wzh.nl

 Goed bezig in Schoorwijck
P1050236
4 THe kopjes

Leidschendam verrast ons
Op een grauwe dag bezoeken wij, Dames THe, samen met ons ‘oortje’ Estrelle, het Woonzorgcentrum Schoorwijck in Leidschendam. Als we er binnen rijden moeten we tot onze verrassing bekennen dat het beeld dat wij van Leidschendam hadden als een saaie slaapstad, voor geen meter klopt. Het stadje kent een gezellig historisch centrum aan een rivier met een gevarieerd winkelaanbod en eetgelegenheden.

IMG_5857

Wonen en zorg op een historisch landgoed: hoe doe je dat?

Mariënhaven en Mariëngaerde
Monseigneur Aengenentlaan 1,
2361 GB Warmond
Telefoon: 071 305 1999
Onderdeel van Marente
info@marente.nl
www.marente.nl

Wonen en zorg op een historisch landgoed: hoe doe je dat?

P1040911

3,5 THe kopjes

Als we de lange door bomen omgeven oprijlaan van zorgcentrum Mariënhaven en verpleeghuis Mariëngaerde oprijden, zien we direct dat we hier een pand met een lange historie benaderen.

P1040945 P1040909

Het enorme complex, waarin beide huizen met elkaar zijn …

In potentie goede geestgrond met nu te veel los zand

Verpleeghuis Van Wijckerslooth
Onderdeel van Marente
Van Wijckersloothplein 1
2341 BB Oegstgeest
Telefoon (071) 517 12 34
info@marente.nl
www.Marente.nl

In potentie goede geestgrond met nu te veel los zand

P1040865

3,5 THe kopjes

Zoeken naar de ingang

Op een koude winderige zomerdag bezoeken wij,  dames THe samen met ‘onze schoonzuster’ verpleeghuis Van Wijckerslooth, gelegen aan de rand van het Bos Van Wijckersloot.  Het bordje dat naar de hoofdingang van het verpleeghuis verwijst gaat nu schuil achter de bladeren van de bomen van het bos, waardoor het even zoeken is, te meer omdat het huis over twee ingangen beschikt: één voor het verpleeghuis en één voor het woonzorgcentrum met de naam Rustenborch.

Ook respect voor het vijfde wiel aan de Respect Zorggroep wagen

Quintus

Nectarinestraat 11

2552 CZ Den Haag

Tel: 070 3915400

Email: info@respectzorggroep.nl;respectservicebureau@respectzorggroep.nl

www.respectzorggroep.nl

 

Ook respect voor het vijfde wiel aan de Respect Zorggroep wagen

IMG_5538

 

Drie en half THe kopje

Het is een gezellig ‘zuster’ uitje deze zorgvisite naar Quintus, een locatie die onderdeel is van de Respect Zorggroep Scheveningen. Mieke van de Berg wil ook graag de fijne kneepjes van het Dames THe vak leren. Hoe meer zielen hoe meer ouderenzorg vreugd!

Al eerder zijn de dames THe bij een van de vier locaties van deze zorgorganisatie op visite geweest, namelijk bij Bosch en Duin. Respect voor Respect en vier en een half THe kopjes was destijds onze overall beoordeling. We zijn benieuwd hoe we deze …

Mogelijkheden te over om je naam nog meer eer aan te doen

WoonZorgPark Swaenesteyn

Nieuwendamlaan 1

2547 JG Den Haag

Tel: 070 – 4487000

Email: info@saffierderesidentie.nl

www.saffierderesidentie.nl

WoonZorgPark Swaenesteyn maakt deel uit van Saffier De residentie groep, een Haagse zorgorganisatie met zes ‘wonen en service’ locaties, vijf  ‘wonen met specialistische zorg’ locaties en services zelfstandig in de wijk.

Mogelijkheden te over om je naam nog meer eer aan te doen

3 en half THekopje

IMG_5447

We hebben een paar ‘oortjes’ als dames THe die ons in de regio Haaglanden versterken om het Thuis Voelen in de ouderenzorg vaste voet aan de grond te geven.

Met Marie-Jose van Rooij gaan we op pad om WoonZorgPark Swaenesteyn onder het Thuis Voelen vergrootglas te leggen. Nieuwsgierige aagjes als we zijn willen we wel eens weten …

Prego: een beetje meer ‘La Dolce Vita’ in Vivaldi

WelThuis Vivaldi

Brechtzijde 45

2725NR Zoetermeer

tel: 079-7122122 (telefoongids), 088-4262160 (de site)

info@welthuis.nl

http://www.welthuis.nl/woonlocaties/verpleeghuis-vivaldi-in-zoetermeer
Prego: een beetje meer ‘La Dolce Vita’ in Vivaldi

4 THekopjes

IMG_5336

Vivaldi: een heerlijke naam voor een woonzorgcentrum. De zoete klanken van het het meesterwerk van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi, De Vier Jaargetijden komen vanzelf in je hoofd, alsook proef je de smaak van ‘La dolce vita’, waarmee je Italië associeert. Zou het zo zijn dat we beide thema’s overal in de genen van Vivaldi terug zien? Vivaldi is gebouwd in 2010 en is een huis voor mensen met een lichamelijke beperking of met dementie (104 appartementen verdeeld over woongroepen van elk 8 bewoners) en 54 appartementen voor revalidatie.

Verplichte familieparticipatie of naasten in …

In de avond zal het licht zijn

Joods Woonzorgcentrum

Mr. L.E. Visserhuis

Theo Mann-Bouwmeesterlaan 75

2579GV Den Haag

tel.: 070-3143800

Fax: 070-3143819

Website: www.jbc-visserhuis.nl

Vier THekopjes

 

IMG_5204

‘In de avond zal het licht zijn’

 We zijn extra gemotiveerd om het mr. L.E.Visserhuis in het Haagse Benoordenhout, tegenover park Clingendael te bezoeken. Familieleden en naaste vrienden van ons hebben een Joodse achtergrond, worden een dagje ouder en dan merk je dat de ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog van henzelf of van de ouders hun invloed hebben. We zijn benieuwd wat we specifiek op het gebied van Joodse waarden en identiteit terug vinden

In het nieuwe moderne gebouw zijn 35 appartementen ondergebracht, naast een kleinschalig verpleeghuis met 6 woongroepen, waarvan 4 voor psychogeriatrische  en twee voor somatische bewoners. In totaal is …

Hoe dichter bij Dordt, hoe leuker het wordt?

Protestantse Zorggroep Crabbehoff

Groen van Prinstererweg 38

3317 SP Dordrecht

Tel: 078-652888

Email: verpleeghuis@spzc.nl

www.zorggroepcrabbehoff.nl

 

Hoe dichter bij Dordt, hoe leuker het wordt?

3 THE kopjes

IMG_5173

We zijn er na ons eigen feestje vanwege onze 100ste afgelegde zorgvisite helemaal voor in de stemming. Op de oude Koninginnedag op zorgvisite in de stad waar de Koning zojuist ‘in nieuwe stijl’ zijn verjaardag vierde. Een stad die op onze zorgvisitekaart  nog een witte vlek is. Ons doel in Dordrecht is Crabbehoff. Niet alleen heeft een goede kennis van ons daar een tijdje de interim-bestuurdersfunctie mogen vervullen. Wij kennen  Crabbehoff ook van de  Kennis en Inspiratie dag IK-Levensles, het geweldige initiatief om jongeren voor de ouderenzorg te enthousiasmeren. Daar …

Ruimte voor de hand van de gebruiker

Woonzorgcentrum De Meander

Boslaan 1

2912 PA Nieuwerkerk aan den IJssel

Tel.: 0180 441500

Fax: 0180 441599

Openingstijden ontvangstbalie: 10.00 – 14.00 uur

www.zellingen.nl

 

Ruimte voor de hand van de gebruiker

Vier THE kopjes

P1040514

Als dames THe komen we nog eens ergens. Geen van ons had ooit gedacht Nieuwerkerk aan de IJssel te gaan bezoeken. Maar als je dan toch vanuit de door ons serieus genomen zorgvisiteplicht moet, dan hebben we er best schik in. Dit keer is Woonzorgcentrum De Meander ons doel, gewoon omdat het gelegen is in een gebied dat op onze kaart een witte vlek is, de website aantrekkelijk is en we daarop verleid worden door het aanwezige badhuis met sauna en whirlpool. Ja, dan is er …

Bosch en Duin

Bosch en Duin

Scheveningseweg 76

2517 KZ Den Haag

Tel:070- 3061020

www.respectzorggroep.nl/locaties

info@respectzorggroep.nl

respectservicebureau@respectzorggroep.nl

 

Bosch en Duin maakt onderdeel uit van RESPECT Zorggroep, een in Den Haag/Scheveningen gewortelde zorgorganisatie met vijf woon zorg locaties als ook voor zorg thuis.

Respect voor Bosch en Duin van RESPECT

 

Jaren dertig uitstraling van het gebouw

Bosch en Duin is gevestigd in een hoog gelegen markant wit en transparant gebouw.

P1030007

De grote terrassen/balkons met ranke witte hekwerken vallen direct als prettig op. Een ervan  steekt in een ronding uit en geeft het gebouw een Hercule Poirot achtige jaren dertig uitstraling. Later tijdens onze rondgang zien we dat de balkons ingericht zijn zoals thuis, aansluitend aan de livings met lekkere balkonstoelen en veel bloeiende planten …

Zorgvisite tips voor de te renoveren Lorentzhof

Woonzorgcentrum Lorentzhof

Lorentzhof 1

2313GA Leiden

Tel: 071-5149545

www.libertasleiden.nl

De Lorentzhof is onderdeel van Libertas Leiden

Zorgvisite tips voor de te renoveren Lorentzhof

Voor een bijna dichte deur.We staan na onze eerste aangename buitenervaringen wat op ons neus te kijken. Lorentzhof die wij denken te gaan bezoeken staat er over een week of zes niet meer. Alle bewoners gaan verhuizen en gebouw en inrichting wordt aangepast naar de tand des tijds. Actueler kan het eigenlijk niet in deze tijd waarin 3 miljard minder geld uitgeven wordt in de langdurige zorg en het er wel op lijkt dat alle verzorgingshuizen moeten gaan sluiten. Broodje Aap. En de media nemen het ook maar allemaal klakkeloos over.

Ook omdat huisgenoot S die vanwege de gebroken teen van Dame He ons chauffeert en hem direct gepiept is naar het centrum van Leiden om zich daar te vermaken, besluiten we van de nood …

WZH Transvaal Den Haag

WZH Transvaal
Natalstraat 10
2572 AZ Den Haag
tel.: 0707561900
E-mail: Transvaal@wzh.nl
www.wzh.nl/transvaal

Je Thuis Voelen in een overgangsperiode van oudbouw naar nieuwbouw

3,5 THekopjes

Als we op pad gaan weten we al dat WZH Transvaal in een overgang zit van een typisch onbestemd jaren tachtig onderkomen  naar nieuwbouw die hopelijk meer dan dertig jaar beschoren zal zijn. We vinden het een uitdaging om te ervaren hoe zo’n overgang uitwerkt in de praktijk van het ‘oude’ gebouw en de mensen die erin wonen en werken.

WZH Transvaal maakt deel uit van Woonzorgcentra Haaglanden (WZH). Vanuit veertien woonzorgcentra in Den Haag en Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer biedt WZH verpleeg- en verzorgingshuiszorg, thuiszorg en allerlei welzijnsactiviteiten. Elk WZH-woonzorgcentrum heeft een eigen identiteit en cultuur, zo lezen we op de website.

Een multicultureel en multifunctioneel huis, dat een nieuw onderkomen krijgt

In WZH Transvaal …

Stichting Wassenaarse Zorgverlening, Sophieke en Amaliahof

Van Zuylen van Nijeveltstraat 313

2242 LJ Wassenaar

Tel: 070- 5121111

info@swz-zorg.nl

 

P1020917 P1020935

 

Website met touchscreen buttons is makkerlijk in het gebruik 
Maak je website ook als app beschikbaar 
Loggia balkons met verschuifbare ramen bevorderen contact met buitenwereld en bieden tevens de mogelijkheid om beschermd buiten te zitten.  
Een gespreide leeftijdssamenstelling met ook jongeren ouderen bevordert de zelfredzaamheid en mogelijkheid van zelfbeheer.

Ruime draaideur als ingang goed alternatief voor de standaard automatische deursluisdeuren.

 

SWZ maakt SoWieZo de beste zorg best wel waar

Tjonge jonge, Nico Oltshoorn, de bestuurder van SWZ durft wel, denken wij, als we in zijn persoonlijk woord op de website lezen dat SWZ staat voor SoWieZo de beste zorg …

Woon- en behandelcentrum Nolenshaghe

Mgr Nolenslaan 22
2555 XZ Den Haag
Tel.: 070-4470100
www.saffierresidentie.nl
info@saffierresidentie.nl

 

Spiksplinternieuw gebouw in een gedateerd jasje
Teveel gedacht vanuit de architectuur en te weinig vanuit de bewoners
Elke bewoner  een eigen betrekkelijk kleine kamer
Elke week uit wandelen zit er niet in, dus breng naasten op die gedachte.
Ruim plein met restaurant/brasserie waar aan tafel bediend wordt
Maaltijden bewoners op de langdurige woongroepen uit productiekeuken.
Goeie soep en slechte koffie
Wees stimulerend naar bewoners op het gebied van ICT
De website is nietszeggend

 

Nolenshaeghe is bezocht december 2013

 

Somatisch verpleeghuis

Het spiksplinternieuwe huis dat in januari 2013 zijn deuren heeft geopend maakt deel uit van de Saffier De Residentiegroep. Nolenshaghe is een somatisch verpleeghuis waar mensen langdurig kunnen wonen of kunnen revalideren. Het huis biedt op twee etages plaats aan …

‘t Huis op de Waard

‘t Huis op de Waard
Kaarsenmakersstraat 2
2312 SG Leiden
Tel: 071-5132345
info@huisopdewaard.nl
receptie@huisopdewaard.nl
www.huisopdewaard.nl
 
Centrale levendige plek
Zelfstandig  te bedienen zonneschermen
Bewoners binnenshuis en in de eigen tuin alle vrijheid
Studenten komen goed van pas
Ontbijtbuffet
Ouderencommunity
Gezellige huiskameroverloop met CD speler
Parkeervakken en bewegingsapparaten op de gangen
De binnentuin is heerlijk!
Seniorenbed bestel je bij de slaapkamerwinkel
Best Western hotels van de zorg
 
Deze zorgvisite heeft plaatsgevonden in december 2013
 
’t Huis met een sleutel tot het zorghart

P1020766 
Is heel Gallië door de Romeinen veroverd? Nee, dapper …

Wijndaelercentrum

Wijndaelercentrum
Humanistisch centrum voor wonen zorg en welzijn van ouderen
Catharina van Rennesstraat 8
2551 GM Den Haag
tel.: 070 4470200
www.humanitaswoonzorgplus.nl/4/
info@wijndaelercentrum.nl

Klik op de foto voor de zorgvisite in pdf. 

P1020706

Zelfbeschikking als humanistische waarde centraal
Klassiek verzorgingshuis met breed voorzieningenpakket voor 55-plussers
Appartementen qua omvang achterhaald
Buitenruimte stiefkindje
Zorg op maat en mantelzorgers als partner
Open naar de buurt
Informatieve folders in heldere taal geschreven
Het gebak proevend, belooft dat een uitstekende keuken
Aandacht voor lijf en uiterlijk
Graag plattegrond en videofilm op website toevoegen
Oog voor waardering en klachten
Toekomst onzeker
Breng snel …

Verpleeghuis Nebo

Verpleeghuis Nebo
Floris Arntzeniusplein 65
2597 SP Den Haag
Tel: 070-3123737
Email: nebo@bronovo.nl
www.bronovo.nl

Klik op de foto voor de zorgvisite in pdf
P1020678
What’s in a name
Parkeren
(Ver)leidt de ontmoeting en adopteer een boom
Buitenruimte kan levendiger en beter benut
Receptie en bewegwijzering
Fijne balans tussen rust en reuring
Het Plein
Een locatiemanager met passie
Buitenmeubilair winterklaar
Bewuste keuze voor afdelingen
Website is erg algemeen en statisch

Deze zorgvisite heeft plaatsgevonden in november 2013

Voelbare passie

Het verpleeghuis Nebo is het zusje van het Bronovo ziekenhuis. Het ziekenhuis waar leden van de koninklijke familie de ziekenhuiszorg ontvangen en waar menig nieuwe …

Woonzorgcentrum Delfshove

Delfshove
Vorrinkplein 99
2624 DS Delft
Tel: 015-2569310
Email: clientenservice@pietervanforeest.nl
Website: http://pietervanforeest.nl/wonen-zorg/woonzorgcentra/delfshove/
Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.
P1020590
Hoog gespannen verwachtingen bij de Dames
Twee hotelkamers op locatie en eens Spaans zorghotel aanbod
Maandelijks roze ouderensalon
Moestuin in nabijgelegen tuin voor ouderen
De buiten en binnen entree
Pieters Gasterij verschuilt zich
Schaaltje met roomboter koekjes bij het buffet
Geen George Cloony koffiekwaliteit
Plint naar woonwijk heeft veel ongebruikte potentie
Gouden keurmerken kunnen hun glans verliezen

Delfshove: de dames THe zien graag meer  ‘t’  gevoel

Hoog gespannen verwachtingen bij de Dames
What’s in a name. Taalpuristen als we zijn …

De Bieslandhof

De Bieslandhof
Beukenlaan 2
2612 VC Delft
tel.: 015 515 55 55
Email: contact emailadres niet gevonden
Website: http://pietervanforeest.nl/wonen-zorg/verpleeghuiszorg/de-bieslandhof/

Klik op de foto voor de zorgvisite in pdf.
P1020562  
Gouden keurmerk Perspekt triggert ons tot bezoek
Gezellig, donker restaurant doorlopend in verrassend lichte serre
Enorme entreehal, te ruim om gasten persoonlijk tegemoet te treden
Pieters Gasterij als restauratief beeldmerk door de hele Pieter van Foreest
Het zit ‘m in kleine dingen
De tuin is een juweel, met één maar…………
………..kan belevingselementen gebruiken die ook een breed bezoek publiek aanspreekt
Zet wat je in huis hebt in de etalage
Vaste kledingwinkel in huis
De …

Verpleeghuis De Eshoeve

Verpleeghuis De Eshoeve 
Doorniksestraat 150
2587 AZ Den Haag
Tel: 070-3064700
Email: geen emailadres op de website, noch op het informatiemateriaal
Website: www.hwwzorg.nl

Klik op de foto voor de zorgvisite in pdf.
IMG_3183

Sjiek en sjofel in één boezem?
Openbare buitenruimte heeft geen enkele allure
Overleg met de gemeente Den Haag over verbeteringen van de openbare ruimte
Personeels- en bewonerssferen door elkaar
Prettige eerste indruk binnen
Centrale gang vol reuring en huispoes op het biljart
Voldoende balans privacy en publieke ruimten?
Café/restaurant dat die naam met trots kan dragen
Zilveren bordje van de gemeente Den Haag
Heeft de PG buitenruimte?
Geen emailadres
De …

Woonzorgcentrum Steenvoorde

Woonzorgcentrum Steenvoorde
Generaal Spoorlaan 62
2285 CH Rijswijk
E-mail: info@florence.nl
Tel: 070-7542222
Website: www.florence.nl
Woonzorgcentrum Steenvoorde maakt onderdeel uit van Florence

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.
IMG_3116

Het zwembad lokt
Kort parkeren op door hagen afgescheiden parkeerterrein
Grand café en restaurant sfeervol ingericht
Een winkeltje dat de naam winkel kan dragen
Heerlijke relax fauteuils
Een zwembad dat je elk woonzorgcentrum toewenst
Kleinschalige verpleeghuiszorg naar binnen gekeerd
Hoog voorzieningenniveau 
Verschillende ingangen voor publieke voorzieningen en de woningen
Een uitstekende ambiance die nog een paar puntjes op de’ i’ behoeft
Steenvoorde maakt het motto ‘een dag niet gelachen is …

Verpleeghuis Het Gasthuis

Verpleeghuis Het Gasthuis
Banneweg 61
4204 AA Gorinchem
Tel: 0183-645700
Email: zorglijn@rivas.nl
Website: Het Gasthuis
 
Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in PDF.

P1020382

GastvrijheidsTOP
Graag bewegwijzering ook naar Het Gasthuis
Meteen Wifi toegang voor gasten
Appeltjes en peertjes bij de ontvangstbalie
Medewerker neemt altijd bewoner mee als hij/zij buiten de woning moet zijn
Hoffelijkheid en plezierig werken spat er van af
Met zijn tienen en een thuisgevoel
Schuifdeur naar de tuin geblokkeerd
Je werkt waar een ander woont
Er is meer aan buitenruimte dan echt benut wordt
Website als voorbeeld voor andere zorgorganisaties
Directie en geen bestuurders
 

Zorgcentrum Prinsenhof/Verpleeghuis de Riethoek

Prinsenhof: Een in zichzelf gekeerd gebouw op zoek naar contact met de buurt 

Verpleeghuis de Riethoek
Ridder van Catsweg 258,
2804RS Gouda
Telefoon: 0182-561555
Zorgcentrum Prinsenhof
Anna van Meertenstraat 10
2804 TL Gouda
T (0182) 595 000

Email: klantcontact@zorgpartners.nl
Website: www.zorgpartners.nl  
Beide huizen zijn onderdeel van Zorgpartners Midden-Holland

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.
 P1020259

 • De Riethoek heeft z’n langste tijd gehad
 • Bij Prinsenhof ontbreekt lekker naar buiten
 • Smaakvol ingerichte publieke ruimten 
 • Goudse kaassoep
 • Dienstencentrum met ‘Comfort à la carte pas’
 • Gewaeght even de deur uit
 • Zelf vers koken op de woongroepen in voorbereiding
 • Schriftelijk informatiemateriaal op orde, …

Humanitas-Akropolis

Dames THe zeggen JA tegen het Humanitas Akroplis Thuis Gevoel

Humanitas-Akropolis
Achillesstraat 290
3054 RL Rotterdam
Tel.: 010-4615100
Fax: 010-4615399
info@stichtinghumanitas.nl
www.stichtinghumanitas.nl

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.

 • Travo huisje als kunstwerk
 • Buitenruimte verpleeghuisflat kind van de rekening
 • Buiten is een feest
 • Je zet een voet over de drempel en je bent verkocht
 • Herinneringsmusea
 • Website kan beter
 • Informatie over wat er in de buurt te vinden is
 • Heuse barkeeper van 9 tot 9 en zelfgebakken appeltaart
 • Je blijft je ogen uitkijken
 • Is er dan niets op aan te merken?

Vol verwachting gaan we naar het beloofde summum van het wonen voor ouderen. Eind jaren negentig en de eerste …

Hannie Dekhuijzen

Van binnen goed, buiten moet beter

Verpleeghuis Hannie Dekhuijzen
Carnissedreef 280
3084 NN Rotterdam
Tel: 010-4936200
Fax:010-4936234
Email: info-hd@stichtinghumanitas.nl
Website: http://www.stichtinghumanitas.nl/site/index.php?option=com_content&view=article&id=122%3Ahannie-dekhuijzen&catid=44&Itemid=58

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.

 • In zelfde deelgemeente als Aafje Zuidwijk
 • Onhelder woordgebruik
 • Park, tennisbanen, school en sport en speltoestellen ongebruikt aan Hannies voeten
 • Kleine personal touch zaken geven beleving en bepalen de eerste indruk
 • Folders om leuke dingen te doen
 • Eigen keuken en pannenkoeken
 • Huisdieren in overleg
 • Kluisje in linnenkast en ‘extended family’ beleid
 • Binnen zit het goed, buiten kan het beter

In zelfde deelgemeente als Aafje Zuidwijk
Na een verpleeghuis van Aafje in Zuidwijk in Charlois zijn we nieuwsgierig hoe Aafje’s …

Aafje Zuidwijk

Aafje Zuidwijk: wat heet gezellig

Aafje Zuidwijk
Schoonegge 60
3085 CX Rotterdam
tel.: 010-2512300
www.aafje.nl

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.

 • Er liggen kansen om huis en omgeving met elkaar te verbinden
 • Een gezellige belevingsgerichte binnentuin is een must
 • Ruime entreehal met voorzieningen en een leestafel zonder leesvoer
 • Een ‘instellingsopschepper’ schept de borden overvol. Kan gezelliger!
 • Moderne en gezellige bedrijfskleding
 • Gezellig klantenmagazine, Aafjespas en lotenverkoop
 • De website van Aafje kan echt veel beter

Aafje Zuidwijk valt onder zorgorganisatie Aafje. Een behoorlijke speler in de tweede stad van het land. Bij Aafje hanteert Constant van Schelven de bestuurdershamer. Constant en Dame He waren elkaars counterparts in respectievelijk Rotterdam en Amsterdam …

Heemzicht

Beterschap

Verzorgingshuis Heemzicht
Stichting “Woongemeenschap voor ouderen”
Voorstraat 26
3265 BV Piershil
Tel.: 0186693122
Email: info@heemzicht.nl
Website: www.heemzicht.nl

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf

 • Heemzicht een ‘woongemeenschap’ ?
 • Bed pontificaal in kleine woonkamers
 • Dagactiviteiten voor licht dementerende bewoners
 • De verskeuken staat niet open voor binnenlopende gasten
 • Naar binnen gericht
 • Weinig openheid naar de omgeving
 • Een klassiek verzorgingshuis
 • Toekomst naast de deur?

Door het prachtige polderlandschap rijden we over een dijk de Hoeksche Waart binnen, op weg naar Verzorgingshuis Heemzicht in Piershil. Eerlijk gezegd hebben we nooit van die plaats gehoord. Wikipedia geraadpleegd, en zo weten we nu dat de plaats z’n naam ontleent aan een zekere vogelvanger Pieter, die watervogels ving vanaf een hoogte boven het water, nog voor de bedijking. Piershil met 1600 inwoners maakt sinds …

De Vliedberg

Gedateerde ouderenhuisvesting met hart op goede plaats

Woonzorgcentrum De Vliedberg maakt onderdeel uit van Curamare, die ook een ziekenhuis, Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh (voorheen Verpleeghuis De Samaritaan; zie zorgvisite dd. 24 februari 2012) en drie andere woonzorgcentra exploiteert.

Woonzorgcentrum De Vliedberg
Hoge Pad 2
3253 BJ Ouddorp (Gemeente Goedereede)
Tel: 0187-685500
Email: info@curamare.nl
Website: www.curamare.nl

De Vliedberg heeft op 12 november 2013 laten weten verhuisd te zijn naar een nieuw gebouw. Het nieuwe adres is (overige gegevens blijven ongewijzigd):

Woonzorgcentrum De Vliedberg
De Vliedberg 100
3253 BJ Ouddorp (Gemeente Goedereede)

Klik op de afbeelding voor de pdf-versie van de zorgvisite.

 

 • Onder de klassieke sloophamer…
 • …voor nieuwbouw met …

De Samaritaan

Neem alsjeblieft de sfeer van nu mee naar de nieuwbouw

Verpleeghuis De Samaritaan
Koningin Julianaweg 59
3245 KA Sommelsdijk
Tel: 0187-488200
Email: info@curamare.nl
Website: www.curamare.nl

 
Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in PDF

 • Nieuwbouw verrast
 • Spelen met de plafondhoogte
 • Woonruimte kan beter met de buitenruimte worden verbonden
 • Te weinig sanitair?
 • Gemiste kansen bij de eigen woon/slaapkamer
 • Elk appartement een mooi balkon
 • Mandarijnen en bonbons bij de receptie
 • Herkenbaar personeel ook qua functie
 • Plattegronden en foto’s van de toekomstige nieuwbouwsituatie
 • Laat het thuisgevoel niet ten koste gaan van de dwingelandij van het design

Verpleeghuis De Samaritaan maakt onderdeel uit van Curamare. Naast De Samaritaan is er …

Zorgcentrum Roomburgh

Help, waar is de huismeester?

R.K. Zorgcentrum Roomburgh
Hof van Roomburgh 46
2314 ZC Leiden
Tel.: 071-5892200
Email: niet beschikbaar via website
Website: www.roomburgh.nl


Klik op de afbeelding voor een pdf-versie van de zorgvisite.

 • Plakbandjes en asbakken
 • Gaten toilet
 • Geen versnapering te krijgen
 • In winkel en in folderrek lege schappen
 • Halve maan gaten in deuren door relingen op gangmuren
 • Prachtig uitzicht vanaf de hogere verdiepingen vanuit erg kleine kamers
 • Woongangen zonder sjeu
 • Kale energiezuinige lampen
 • Is er wel een huismeester?
 • Bewegen en naar buiten kunnen ondergeschoven kind
 • Geen informatiebrochure
 • Beleidsplan kort en bondig, maar erg algemeen
 • Scheur in buitenmuur
 • ‘Het gaat er niet om hoe veel je doet, maar met hoeveel liefde …

Cardia Woonzorgcentrum Tabitha

Cardia Woonzorgcentrum Tabitha: voor deze generatie ouderen gewoon goed

Cardia Woonzorgcentrum Tabitha
Mozartlaan 280
2555 KZ Den Haag (wijk Loosduinen)
Tel: 070-8909100
Email: tabitha@cardia.nl
http://www.cardia.nl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=8&Itemid=44
Tabitha biedt plaats aan ouderen die er alleen of met hun partner op hun eigen manier kunnen wonen, leven en recreëren. Er zijn 10 rolstoelkamers, 1 rolstoelkamer voor een echtpaar, twee echtparenkamers en 117 kamers voor alleenstaanden.
Kennissen of familieleden kunnen gebruik maken van logeerkamers (drie), die er bij Tabitha zijn.

Klik hier voor de link naar Cardia Woonzorgcentrum Tabitha (waardering 7) op ZorgkaartNederland.nl.

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.

 • Geavanceerde digitale activiteitenkalender
 •  Aan de voet van een gezellig …

Het Zonnehuis

Ruimte om je thuis te voelen: van woorden naar daden

Zorgcombinatie Nieuwe Maas
Locatie Verpleeghuis Het Zonnehuis
Dillenburgsingel 5
3136 EA Vlaardingen
Tel. 010 47 59 595
www.nieuwemaas.nl/locaties

Klik op de afbeelding om deze visite in pdf te downloaden en hier voor de link naar Het Zonnehuis op ZorgkaartNederland.nl (waardering 6.9).

 • Bereikbaarheid op wielen goed
 • Huis in transitie is goed op weg
 • Creëer meer bewegingsruimte voor psychogeriatrische bewoners
 • Zet wat je allemaal te bieden hebt  in je etalage
 • Een tuinman of -vrouw is hier op z’n plaats
 • Maak een goeie in het oog springende plattegrond
 • Opheffen apart personeelsrestaurant verdient algemene navolging
 • Sponsors en fondsen aangeboord voor voorzieningen
 • Maak verbinding met de buitenwereld

Oudshoorn

Wij hebben op 31 maart 2014 bericht gekregen van de directie van Oudshoorn dat onderstaande informatie uit eind 2010 is verouderd omdat er inmiddels nieuwbouw heeft plaatsgevonden.

 

Verpleeghuis Oudshoorn

Organisatie: Rijnland Zorggroep
Delfzichtweg 1
2402 NB Alphen aan de Rijn
Tel. : 0172- 467 000
www.verpleeghuisoudshoorn.nl

Klik op de afbeelding om deze visite in pdf te downloaden en hier voor de link naar Oudshoorn op ZorgkaartNederland.nl

Adriaan Pauw

Woonhaven Adriaan Pauw .
Van Hogendorplaan 1369-1395,
3135 BK Vlaardingen
Tel. : 010 – 475 9595

Woonhaven Adriaan Pauw maakt onderdeel uit van Zorgcombinatie Nieuwe Maas. www.nieuwemaas.nl 
Zorgcombinatie Nieuwe Maas behoort tot de Zonnehuisgroep. www.zonnehuisgroep.nl 

Klik op de afbeelding om deze visite in pdf te downloaden en hier voor de link naar Adriaan Pauw op ZorgkaartNederland.nl

De Schildershoek

De Schildershoek
Jacob Catsstraat 325
2515 GK Den Haag
Tel. : 070 – 305 4305
www.schildershoek.nl

Verpleeghuis De Schildershoek is onderdeel van Haagse Wijk- en Woon Zorg www.Hwwzorg.nl

Klik op de afbeelding om deze visite in pdf te downloaden en hier voor de link naar De Schildershoek op ZorgkaartNederland.nl