De inhoud bepaalt de smaak

Verpleeghuis ’t Blauwbörgje
Zonnelaan 8
9742 BL Groningen
Tel: 050-5474940
infodignis@dignis.nl
www.dignis.nl
www.lentis.nl
www.familieblauwborgje.nl

De inhoud bepaalt de smaak

3 1/2 THe kopje

IMG_6426

In tegenstelling tot het mooie staaltje architectuur dat we in Zuid Laren troffen is ’t Blauwbörgje een typisch exemplaar van de jaren ‘70: graniet en beton en van buiten smaak noch kraak. Gelukkig treffen we binnen iets geheel anders aan. We geven de TIP VAN ZORGVISITE om met het plaatselijke tuincentrum in contact te treden en vrolijke bloemenbakken overal aan de buitenmuren te bevestigen. Daar knapt een huis en mens van op! Ook nog aardig om te laten sponsoren of familie een bloemenbak te laten adopteren.

Een paradijs in het Parijs van Groningen

Zonnehuis de Marne

De Brouwerij 1

9965 NB Leens

Tel: 0595 401252

www.zonnehuisgroepnoord.nl

Email: info@zonnehuisgroepnoord.nl

 

Een twee-eiige tweeling

Deel 2

 

P1030376

 

Een paradijs in het Parijs van Groningen

In onze vorige zorgvisite verhaalden we van onze  ervaringen in ’t Olde Heem in Kloosterburen, eigenlijk nog een klassiek gebouwd woonzorgcentrum waar Nederland er nog vele rijk aan is. LINK. Onze focus bij de visite was, hoe slaag je er in op het platteland blijvend goede en nabije ouderzorg te realiseren, zodat ouderen een veilige en prettige thuis voelen omgeving kunnen behouden. We zagen er goede voorbeelden van, maar we zagen ook de voorbodes van worstelingen met het nieuwe (financierings)stelsel van AWBZ en WMO met name op het punt van de algemene ruimtes. …

Zonnehuis ’t Olde Heem

 

Zonnehuis ‘t Olde Heem

Prof. Poststraat 1

9977 RN Kloosterburen

Tel.: 0595 487777

www.zonnehuisgroepnoord.nl

Email: info@zonnehuisgroepnoord.nl

 

Een twee-eiige tweeling: de eerstgeborene

 Deel 1

We komen helemaal in vakantiestemming  als we door het prachtige –weliswaar aardbeving gevoelige – West Groningse landschap rijden en dorpen met namen als Zoutkamp, Ulrum en Bedum passeren. De verplichting die we voelden om deze zo ver afgelegen streek met een zorgvisite te vereren -omdat het op onze zorgvisite landkaart zo een akelig witte vlek is-  verdwijnt als regen voor de zon. Via allerlei kleine wegen, onze ogen uitkijkend naar de monumentale herenboerderijen, waarvan er wel schrikbarend veel te koop en leeg staan,  en met boven ons hangende schilderij-luchten, waar de weergoden hun eigen pleziertjes creëren, arriveren we  in Kloosterburen, gelegen vlakbij de Lauwerszee.

P1030345

De Zonnehof

De Zonnehof in Haren anticipeert door omvorming op de toekomst

Woonzorgcentrum de Zonnehof
Nesciolaan 115
9752 HW Haren
Tel.: 050-5346644
Website: www.zonnehof-haren.nl
Email: info@zonnehof-haren.nl

  

Klik op de afbeelding voor de zorgvisite in pdf.

  • Langeafstandsfietspad en Pieterpad
  • Voorsorteren naar de toekomst: ombouw van verzorgingshuis naar kleinschalig wonen
  • Lappen vloer
  • Beperkte openingstijden door kleine schaal
  • Vertier Plezier: samenwerking met welzijn en gemeente
  • Website recht toe recht aan
  • Goed aan het voorsorteren

Schrijver W.F. Hermans heeft zijn roman ‘Onder Professoren’ gebaseerd op ervaringen in Haren, de hoogleraren-slaapstad die direct ten zuidoosten van de stad Groningen ligt. Zo mopperig als het imago van W.F. Hermans is, zo vrolijk is dat van het 50 woningen tellende Woonzorgcentrum de Zonnehof. Het ‘Vertier’ treedt je letterlijk en figuurlijk aan alle kanten tegemoet.
Dat zou je niet …